adsense

3 Ocak 2013 Perşembe

Anlatımlı Tunik Kazak Örneği


Tunik Kazak Örneğinin Yapımı

On ve arkaya 70 ilmekle başlayın. Ters örgü örün. 44 cm sonra kolu 3-2-1-1 kesin. Önde yakayı U şeklinde açın. Omuzlarda 14′er ilmek kalacak şekilde omuzu kesin. Arkada da yaka oyuntusunu yaparak omuzları kesin. Kollara 48 ilmekle başlayın. Pembe renk ile 5 sıra (6 cm) düz örün. Üzerine beyaz renge geçerek ters örgü ile 11 cm ördükten sonra kolu 2-1 kesin. 2 sırada iki taraftan 1′er ilmek eskiterek tamamlayın. Ördüğünüz öndeki üst parçayı arka yaka kenarına dikin. Ön yaka oyuntusunu yarısına tığla oya yaparak bluzu bitirin.

ÖN PARÇA YAPIMI AJUR: 30 İLMEK ÜZERİNDE

1 .Sıra: 3 ilmek düz örün. 1 dolayın, 4 ilmek düz örün, 3 ilmeği düzden toplayın, 4 ilmek düz örün. 1 dolayın, 2 ilmek düz örün. 1 dolayın, 4 ilmek düz örün. 3 ilmeği toplayın. 4 ilmek düz örün. 1 dolayın, 3 ilmek düz örün. Arka sıraları ters örün. 6 sıra aynı şekilde devam edin. Daha sonra ilmekleri ortalayarak her iki tarafı ayrı ayrı 15 ilmekle düz örgü olarak 42 cm örüp iki parçayı (arka ortasını) dikin. 140 ilmekle bel bağlama kuşağı için gidiş ve dönüş sırasını 1 sıra kabul ederek 4 sıra düz örün. İki parça olarak örüp başladığınız ajur kısmının iki yanına dikip modeldeki gibi çevirerek arkada bağlayın..

Kız Çocukları İçin(anlatımlı )Kazak Örnekleri


ARKA: 75 ilmek başlanacak. 19 sıra haraşo örülerek düz örgüye geçilecek. Beden boyu 22 cm’de kol evi için yanlardan 1 defa 3, 1 defa 1 ilmek kesilerek devam edilecek. Beden boyu 40 cm’de arka yaka ortasından 32 ilmek kesilecek. Her iki omuzda kalan 17 ilmek 2 sıra örüldükten sonra kesilerek arka parça tamamlanacak.

ÖN: 76 ilmek başlanacak. 1 sıra haraşo örüldükten sonra 19 sıralık diagram takip edilecek. tarafı da aynı şekilde örülerek ön t parça bitirilecek.

KOL: 45 ilmek başlanacak. 19 sı ra haraşo örülerek düz örgüye geçilecek. 15 sıra sonra yanlardan l 12 defa l’er ilmek artış yaparak I 69 ilmeğe ulaşılacak. Kol boyu 30 i cm’de tüm ilmekler kesilerek kol ; bitirilecek

Örnekler nako dergisinden alınmıştır

Zigzag Örgüden Mini Yelek Modelleri

Zigzag Örgüden Mini Yelek Modelleri

Cepken tarzı yelek modelleri birbirinden şık  diğer yelek modelleri için bayan yelek örgüsü kategorimizi gezin..Bebek yelek modellerimiz için de bebek yeleği bölümümüze bir bakın derim…

2010 Modeli Boncuklu Yelek Örneği(şemalı)

2010 Modeli Boncuklu Yelek Örneği,Örgü Boncuklu Yelek